id0p nEy tAk selaLu kitE di atAs dAn tAk seLalu jUga kitE di bawAh..s0, hArgai pE yaNg kitE dh adE yeR.. (^_^) bAk kaTe orAng 'HIDUP UMPAMA RODA'.. jAngan kitE t'Lalu s0mboNg jiKa kiTe berAda Di atAs dAn jAngan jUga kitE tErLalu mereNdah diRi jikA kitE di BawAh..id0pLaa daLam kesEderhaNaan....... ......-0rkiDbiRu-

Tuesday, 4 June 2013

rUn+Laugh.... rUnninG mAn....!! (^^,)

Assalamualaikum....


hi u olls..lame gile 0rchid x update blog...bz ngan kerja..actually, lame dh nak tulis pasal Running Man... bagi sesiapa yg xpernah tau or xpernah dgr psl Running Man ni,meh Orchid cite ckit...hihihi



Running Man: Running Man ni merupakan satu rancangan variety show yg di anggotai oleh2 selebriti korea..rancangan ni dh lame sebenarnye,starting die tahun 2010..tapi smpai sekarang masih berjalan sebab rancangan ni mendapat sambutan yang amat menggalakkan terutama di Asia..skrg ni pun dh episod 100++..yg istimewanya,rancangan ni menjemput selebriti popular untuk bersama ahli Running Man menyelesaikan misi mereka..antara selebriti yang pernah bersama-sama dengan ahli Running Man ialah Jackie Chan, Big Bang, Jung Junha, So E-hyun, Girl's Generation, Kara, 2PM dan ramai lagi..

haa..mane2 yg lom pernah tengok Running Man ni, bermula 01 jun lepas,setiap sabtu pukul4 petang akn disiarkan di tv2..bermula dengan episod 01 tau..kalo dh start tengok, memang rase nak tengok lagi..memang sgt2 klaka..n lawak2 dorang tu spontan jek..so, meh laa kte berkenalan ngan ahli2 Running Man ni...


1. Yoo Jae Suk


Nama : Yoo Jae Suk
Tarikh Lahir : 14 Ogos 1972
Nama Samaran : Grasshopper, Yooruce Willis, Yoo Hyuk, Nation’s MC, Dumb
Karier : hosted TV program called  Live and Enjoy Together, Happy Together, X-Man (2000), Infinity Challenge (since 2005),  Come to Play (since 2004), Happy Together season 3, Family Outing (2008-2010), Running Man (2010-present)
Posisi di Running Man : Leader Tim 1

Jae suk ni lam Running Man, byk ckp...ade jek bnde die nak ckp..p klaka laa die ni..ade 1 episod tu, die pkai custom belalang..hahaha..klaka giler...mcm2 lawak yg die wt, yg penting lawak die tu spontan dan bersahaja..



2. Ji Suk Jin


Nama : Ji Suk Jin
Tarikh Lahir : 10 Mei 1968
Nama Samaran : Big-nose Hyungnim
Karier : Hosted TV Program called Star Golden Bell, Running Man (2010-present)
Posisi di Running Man : Assistant Leader Tim 2 (Ep. 1 jek)

Suk Jin ni adalah ahli yg paling lemah lam Running Man..sebab die ni senang tersingkir dan disingkirkan..malah ahli2 yg lain selalu ckp bile Suk Jin tersingkir, game baru saje bermula..hihihi..cian die..tp tu laa die lam Running Man ni..gandingan die ngn Lee Kwang Soo di gelar Easy Brothers..crosss!!! hihihihi


3. Kim Jong Kok


Nama : Kim Jong Kook
Tarikh Lahir: 25 April 1976
Nama Samaran : Trainer Kook, Kim Kook Jong, Sparta Kooks, The Commander
Karier : TURBO (1995-2001), Solo Singer (2001-present), X-Man, Family Outing (2008-2010), Running Man (2010-present)
Posisi di Running Man : Leader Tim 2, “Oppa” dari HaHa dan Gary

Jong Kook ni ahli yang paling di geruni..sebabnye die ni kuat n ganas..nak2 kalo game yg kena tarik tag name kwn2 yg lain,msti yg lain2 tu gerun ngan Jong Kook..mereka beranggapan Jong kook sukar dikalahkan kerana die punye otot2 yg kental, kuat, bijak..


4. Kang Gary


Nama : Kang Gary
Nama Sebenar : Kang Hee Gun
Tarikh Lahir :24 Februari 1978
Nama Samaran : Monday Boyfriend
Karier : Runnning Man, still a freshman in variety program.
Posisi di Running Man : Monday Couple Ji Hyo

Gary ni sweet sgt..hihihi..mimik muke die kdg2 tu wt kite tergelak besar..die pnh menang hadiah lam Running Man ni di mana die dapat melancong ke Eropah seorang diri..sebelum Gary menyertai Running Man,die tidaklah begitu dikenali..selepas join Running Man,nama Gary sering di puja..die juga di gelar Monday Couple dengan Ji Hyo kerana mereka seringkala berpasangan pada hari Isnin..sweet sgt dorg ni..hihihi



5. HaHa


Nama : HAHA
Nama Sebenar : Ha Dong Hoon
Tarikh Lahir : 20 Ogos 1979
Nama Samaran : Haroro
Karier : Sitcom-Nonstop 3 (2002), Infinity Challenge (2005), X-Man, Manwon Happiness (2008), Haha-Mong Show (2010), Running Man
Posisi di Running Man : Monolog Guy 

HaHa di gelar si Penguin Haroro..die ni gile2..boleh gak dikatakan memang giler..! hihihi..HaHa boleh dikatakan gatal..sebab setiap kali artis jemputan perempuan yang hadir, mule lah die jd ulat bulu..die dan Gary di gelar 2kids sebab dorg ni rendang(pendek)..hihihi..dan dua2 pun giler2...


6. Lee Gwang Soo


Nama : Lee Gwang Soo
Tarikh Lahir : 14 Julai 1985
Nama Samaran : Framer Gwang Soo
Karier : Sitcom – Hight Kick Trough The Roof, drama- Dong Yi
Posisi di Running Man : The Timid One (paling lemah)
Kwang Soo merupakan ahli termuda dalam Running Man dan paling tinggi..tinggi beliau ialah 193cm..perghh tinggi giler kn..hehe..Kwang Soo ni mempunyai rmai peminat,bukan sahaja di Korea malah di Vietnam, Thailand, Malaysia pun sama..Kwang Soo gak di kenali sebagai Si Zirafah kerana ketinggian nye..die juga di gelar Si Pengkhianat sebab selalu sgt mengkhianati kwn2 nye..kdg2 die ni bekerjasama ngn HaHa or Suk Jin untuk jd pengkhianat..jahat kn die ni..hahaha..tapi ciyes, die ni sengal2 ubi tau...



7. Song Ji Hyo 


Nama : Song Ji Hyo
Nama Sebenar : Cheon Seong Im
Tarikh Lahir : 15 Ogos 1981
Nama Samaran : Ace, Mong-Jihyo, Monday Girlfriend, Song Siblings
Karier : Wishing Stars, Princess Hours, Sex is Zero, Frozen Flower, Joining Running Man after the 2nd episode.
Posisi di Running Man : Monday Couple Gary

Ji Hyo merupakan satu2 nya ahli wanita dalam Running Man..walaupun di kelilingi ahli2 lelaki,  Ji Hyo bukan sorg yg mudah di buli..die juga berperwatakan ganas seperti tomboy..tapi kalo tgok mule2 Ji Hyo masuk Running Man mmg nmpk ayu sgt..hihihi..tp lepas tu, baru terserlah keganasan die..pada awalnye, Ji Hyo hanyalah artis undangan lam Running Man..tp skrg dh jd ahli kekal Running Man..



8. Song Joong Ki


Nama : Song Joong Ki
Tarikh Lahir : 19 September 1985
Nama Samaran : Flower Joongki, Ambitious Joongki, Song Siblings
Karier : KBS Music Bank host, Sungkyunkwan Scandal, Obstetrics and Gynecology Doctors, Frozen Flower, Case of Itaewon Murder, Five Sense of Eros, Triple, My Precious Child, Will It Sow at Chirstmas?, Running Man (2010-2011)
Posisi di Running Man : The Smarter One (paling pintar)

bagi sape2 yg baru tgok Running Man episod ratus2,mgkin tak kenal Joong Ki..sebab die ade pada awal2 episod Running Man..tp xpasti pulak bile episod terakhir Joong Ki dalam Running Man..Joong Ki antara ahli yg paling pandai..bile ade task, die dpt selesaikan ngn cpt dan mudah..die juga tidak mudah di kalahkan..


BluE0rchiD : haaa, itulaa antara cerita ahli2 Running Man..kalo ase tension,tgok laa Running Man..mesti ketawa terbahak2..tengok episod yg ade Jackie Chan..bez gak episod tu..mane yg ade astro leh laa tgok kt siaran HD 393 ari Jumaat 11.40pm..Sabtu 11.20pm..kt tv2 pun ade..RTM siarkan dari episod 01 bermula 01 Jun 2013, setiap Sabtu pukul 4.00pm..Enjoy with Running Man.... (^^,)



bersama Jackie Chan dan Siwon.....

ahli2 running man...

versi kartun pulak..hihi


wow.....hihihihi


Monday Couple - Gary & Ji Hyo


















No comments:

Post a Comment